Nyheter

Vi älskar havet. Vi är Fridykare.

God jul!

2020 står för dörren och vi gör en kort sammanfattning av året som gått.
Fridykare fick äran att besöka barn och vuxna runt om i Sverige på skolor, träningscenter och kulturinstitutioner för att prata fridykning, drömmar och mål. Tack till alla er för spännande möten och viktiga frågor.
Rekordmånga lärde sig fridyka med oss under 2019, fridykning växer verkligen så det knakar och vi tackar er alla för förtroendet. Fridykare blev de första svenskarna att tävla på ett CMAS-vm. Året gav totalt tre nya svenska rekord-wow! Vi mer än dubblade coachingtimmarna för er med djupet inom er.
För oss är fridykning mer än en hobby, vi lever och andas (eller inte) fridykning och tar den på största allvar. Varje meter känns spännande och outforskad. Lev livet innerligt och modigt.

Ta dig själv på största allvar och följ dina drömmar. Med önskan om en god jul och gott nytt år till alla er fridykare!

 

Djupare yoga i 2020

Under 2019 har Christian fördjupat sig inom Mediyoga. Efter många timmar på mattan, är han nu äntligen klar och har klarat alla delar i kursen för att kunna bli certifierad som Mediyoga-instruktör. Med all ny kunskap om yogan, meditationen och andningen kommer vi på Fridykare kunna erbjuda ett ännu djupare fokus. Christian jobbar vidare på medveten närvaro och avslappning som redskap i ditt fridykande och sökandet efter djupet inom dig.

Genom årtusenden har människan anpassat yogan till den kultur och tid som varit. Från att ha varit en andlig väg till självkännedom, har yoga i västvärlden mer definierats och betraktats som en renodlad fysisk träningsform, en slags gymnastik – men det fysiska är bara en liten del av vad yoga är.

Yoga är i grunden en holistisk disciplin som varken är religiös eller politisk bunden men vars innehåll och djup ger människor verktyg att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Håll utkik efter säsongen 2020, det kommer bli spännande!

Fridykare i P4 Stockholm

Sofia Tapani kan du höra i intervjun inför gårdagens föreläsning på Östasiatiska museet i P4 Stockholm. Stockholm visade sig från sin extra vackra sida med skinande sol och deltagarna fick med sig en massa djupa tips på hur man kan använda sig av sin andning i sin vardag. Har ni inte sett utställningen ”Haenyeo-havets kvinnor” än kan du boka in den till och med 29 september 2019.

FRIDYKNINGSKURS-AIDA STEG 2

Vår instruktör Max Franklin är äntligen hemma igen! Efter ett sex månader ute i världen med varma vatten, nya djup och insikter, är han supertaggad att hålla fridykningskurs helgen 13-16 juni. Vi lovar, det kommer bli en fantastiskt fridykarsommar 2019!

AIDA steg 2 lämpar sig för dig som vill lära dig mer om fridykning men har god vattenvana.
För att klara kursen och bli certifierad AIDA steg 2 behöver du klara djup med fenor 16 meter, statisk andhållning 2.00 minuter, dynamiskt med fenor i pool 40 meter och ett teoretiskt prov. Läs mer om kursen här.

BOKA & MAILA MAX!
maxfrankli@gmail.com

Varför AIDA certifiering? AIDA startades redan 1992 av fridykare för fridykare för att säkra och utveckla sporten framåt och jobbar än idag för att utveckla fridykningen framåt. AIDA är en ideell internationell organisation och du kan ta med ditt digitala certifikat (inget plastkort behövs=glad jord) vart du än väljer att fortsätta utveckla dig och din fridykning i världen. Du finns med i databasen.

Drömmen om stora blå 2019 – kursdatum klart!

Nu är kursdatum med Fridykare satt för 2019! För att säkra din plats är det dags att boka. Du bokar här.

Med Fridykare får du möjligheten att genomföra din fridykningskurs med certifierade fridykningsinstruktörer för AIDA. AIDA är världens första internationella fridykningsorganisation med ett kvalitetssäkrat utbildningssystem av och för fridykare. Det betyder att du kan genomföra trygga och säkra kurser med samma standard över hela världen och vid avklarad kurs och certifiering är du med i deras databas. Du behöver inget plastkort, vi hjälper vår natur. Fridykare är Sveriges enda AIDA-certifierade fridykningsskola.

Läs artikeln om Fridykare och deras drömmar och mål.

Håll utkik på vår webb eller sociala medier för utflykter på tema tillsammans med Fridykare.

Nyårslöftet – maxa din fridykning 2019

Ibland behöver man bara en push i rätt riktning. Med målmedvetenhet och individanpassad coaching kan du ta ditt fridykande till nästa nivå. Tillsammans går vi igenom bakgrund, förhoppningar och förväntningar för att sen kunna gå vidare till en klar och tydlig plan med en mätbar målsättning. Efter framtagen målsättning, indelad med delmål och långsiktiga mål, sker kontinuerlig utvärdering i tät dialog och vi justerar och arbetar metodiskt för att maximera vår tid tillsammans under coachningen.

Det bästa med coachingen var ärligheten och tydligheten samt Lindas förmåga att anpassa träningen efter mina brister och behov.

Henrik Börjesson

Coachen möter dig där just du befinner dig och hjälper dig vidare i din utveckling. Inget behov är för stort eller litet och coachingen är individanpassad efter dina förutsättningar.

Oavsett om du har problem med ditt lugn och fokus eller om det är tekniken som inte sitter i ett (eller flera) moment, är ingen utmaning för liten eller för stor att inte tas på fullaste allvar. Ta dig själv på allvar och boka in coaching för ditt nya fridykningsår 2019.

Möt Henrik som tog sig själv på allvar och bokade in coaching med målsättningen att tävla på Fridyknings SM i pool 2019:
Efter att ha varit fridykare sen 10-års åldern var det dags att växla upp och vara med i min första fridykningstävling 2018. Jag satte personbästa och hade jätteroligt på Kraken Kupp. Där lärde jag mig massor om fridykning och om mig själv. Det gav mersmak och nu ville jag få en bra start inför SM i pool, Uppsala 2019. Jag sökte mig till coaching för att få en bra grund att stå på för min kommande mängdträning inför mitt första SM i fridykning.

Fler borde våga och ta sig tid att testa med coachning av något slag. Skillnaden mot en kurs är att här sker det helt utifrån dina egna förutsättningar och mot dina mål med bara dig som gräns.

Henrik Börjesson


Gör som Henrik, boka in dig på coaching. Har du tillgång till bana via din förening kan vi coacha på din ordinarie träningstid.

För mer information om Fridyknings SM i pool 2019 hittar du här.
Eller på Facebooksidan SM i Fridykning här.
Du hittar även information om SM 2019 här.

BOKA COACHING HÄR