Dykutflykt sommaren 2016

Fridykarkommunen tar med dig ut på fridykning i havet. Vi följer med dig på din resa att lära känna fridykning i havet, både med lina och grönsaksdyk. Du får dyka tillsammans med andra fridykare med varierande erfarenhet under ordnade omständigheter, för att du på ett optimalt sätt kan känna dig trygg i din fridykning till havs. Följ med och fridyk med erfarna fridykare och likasinnade vänner.

Fridykarkommunen ser till att du har möjligheten att göra dyk på boj och lina. Vid dykutflykterna börjar vi alltid med en genomgång av förväntningar på dagen och nivå på deltagarna för att kunna hjälpa er på bästa sätt ute vid dykplatsen. Vårt mål med dykutflykterna är att du som fridykare ska få upptäcka havet under ytan, träffa nya fridykarvänner och att du ska klara av att bli en självständig och ansvarsfull fridykare ihop med din dykkompis.

För vem?

Alla nivåer är välkomna.

När?

Vi bokar in lördag och söndag varannan helg sommaren 2016. Beroende på väder och vind och under förutsättning att vädret tillåter, väljer vi den dagen som passar bäst med hyfsat kort varsel. Det vill säga vind, vindriktning, strömmar, sol, inte sol och sist men inte minst, deltagarantalet. Plats och djup planeras helt enkelt efter väder/vind och deltagarnas förutsättningar.

Vi ställer in med kort varsel om det är:

Vindar som är för kraftiga

Strömt

Vindriktning som tar oss från land

Deltagarantalet understiger 4 personer

Hur?

Vi samlas kl.10.00 för samåkning från Göteborg till dykplatsen (samlings- och dykplats meddelas senare). Vi uppmuntrar samåkning så långt det går med antal fridykare och packning. Du är såklart välkommen att mötas upp annorstädes ifrån, meddela vid anmälan.

Packa:

Våtdräkt efter väder

Handskar efter väder

Sockor efter väder

Lanyard (vi har att låna ut om du inte har investerat i en, meddela vid anmälan)

Vikter (vid behov kan du få låna, meddela vid anmälan)

Fenor

Matsäck

Te (eller annan lämplig varm dryck)

Vatten

Här anmäler du dig:

Kostnad:

100 SEK/person som betalas på plats, Swish går fint.

Övrigt:

Dykplatser vi använder oss av är Amundön, Släggö, Skår mm.

Vi vill att du ska känna dig trygg i vattnet och tillsammans med Fridykarkommunen dyker du alltid på boj och lina med lanyard. För att minimera risken att börja frysa snabbt är vi max tre personer per boj och håller oss till ett tydligt dykschema.

Varmt välkommen!