Aktiviteter 2018

Det är dags att planera in ditt fridykarår 2018 med Fridykarkommunen. Här hittar du allt från kurserna AIDA steg 2/3 till föreläsningar och våra högt uppskattade utflykter. Som vanligt erbjuder vi träningsmöjligheter för dig som vill träna under säkra former med en buddy. Vill du förbättra din teknik eller träna något specifikt, bokar du coaching.

Kurser
1-3 januari No-Fin kurs Dahab

27 januari Fridykningsklinik
Om du vill ta nästa steg i din fridykning, kanske börja öva på mer avancerade tekniker. Då är det här tillfället för dig. Är du sugen på att förstå hur du kan bli mer följsam och lugn i havet eller poolen.
Fridykarkommunen lär dig mer om hur du kan använda dig av övningar på torra land och i din vardag för att utveckla din fridykningsteknik. Vi går igenom ett nytt program av övningar som syftar till att stärka din andningmuskulatur, för att underlätta tryckutjämning samt simteknik. Du får också lära dig hur dessa övningar hänger ihop med att fridyka mer effektivt, tryckutjämna bättre och dyka djupare. Kliniken bygger på vår långa erfarenhet inom avancerad fridykning, med övningar vi vet fungerar. Boka här!  

24-27 maj AIDA steg 2/3 Boka här! 

5-8 juli AIDA steg 2/3 Boka här! 

16-19 augusti AIDA steg 2/3 Boka här! 

Utflykter
10 februari Isdyk. Boka här! 

14/15 april Kick-off/Dive-in
Starta årets fridykarsäsong med Fridykarkommunen. Häng med till sjön Skärsjön och mjukstarta din dykrespons eller kickstarta om du så vill. Alla nivåer välkomna. Vi väljer dag beroende på väder. Boka här!

7/8 juli Bland blågyltor och Rödnäbbor
Fridykarkommunen lokaliserar och identifierar livet i havet. Boka här! 

18 augusti La poursuite des moules marinieres
Vi dyker efter musslor tillsammans!
Det finns mycket ätbart i naturen och vi letar efter musslor, tång och annat gott. För pricken över i:et tillagar vi den mat vi hittar och äter sen tillsammans. Passa på att lära dig mer om naturens ätbara skafferi. Boka här! 

5 oktober Magisk Mareld
Förra årets succe!
Boka här! 

Tävlingar
16-18 mars SM, Löddeköping

25 augusti Kraken Kupp, Gullmarsfjorden. Boka här! 

Föreläsningar
6 mars Fridykning i vardag och mästerskap, 18.30-19.30 Öckerö nya fritidsgård. En inspirationsföreläsning för ungdomar 13-19 år.

14 mars Föreläsning – Min fridykninsresa och fysiologiska möjligheter
Andas ut, andas in, lämna världen ovanför ytan och följ med ner i havet. Sofia är Sveriges mest bästa kvinnliga fridykare med sina 4 svenska rekord i tävlingsgrenarna och dessutom håller hon andan i över 6 minuter. Följ med på hennes resa ner mot djupet och öppna dörren till fridykningens underbara värld. Kvällen kommer att handla om att ha fridykning som livsfilosofi och hur det påverkar din kropp. Men också respekten för vår miljö och havet som kommer med livsstilen. Vi kommer att prata om hur även du kan använda dig av fridykningstekniker för att fokusera bättre och vara mer närvarande i din egen vardag.
För vuxna på Sjöfartsmuseet.

7 april Föreläsning – Jorden runt på ett andetag
Vi möter djurlivet under ytan vid jordens alla kontinenter. Fridykaren Linda Stenman har besökt och fridykt vid de flesta och tar med dig på en spännande resa där du får lära känna nya vänner i djurriket. Är du mellan 4-8 år, älskar havet och djur är detta något för dig. Du kanske tom får lära dig något fridykartips inför sommarens äventyr, ta med en kompis och häng med på resan ner under ytan på ett andetag.
För barn på Sjöfartsmuseet.

9 oktober Föreläsning – Pecha Kucha
Beat the odds, Sofia och Linda berättar om fridykning 2019 på evenemanget Pecha Kucha, Park Lane i Göteborg. Alla är välkomna och det är gratis.

Skärmavbild 2017-12-12 kl. 21.35.51

BOKA HÄR.

Information om Fridykarkommunens erbjudanden:
AIDA STEG 1 – PROVA PÅ KURS
AIDA STEG 2 – NYBÖRJARKURS
AIDA STEG 3 – FORTSÄTTNINGSKURS
DYKUTFLYKT
MAGISK MARELD
BLAND BLÅGYLTOR & RÖDNÄBBOR
TRÄNING
COACHING
KRAKEN KUPP

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen/utflykten/träningen om den har för få deltagare eller om det blir sena avhopp.