Utflykt & utfärd

Fridykare tar med dig ut på fridykning i havet. Vi följer med dig på din resa att lära känna fridykning i havet, både med lina och grönsaksdyk. Du får dyka tillsammans med andra fridykare med varierande erfarenhet under ordnade omständigheter, för att du på ett optimalt sätt kan känna dig trygg i din fridykning till havs.
Vid dykutflykterna börjar vi alltid med en genomgång av förväntningar på dagen och nivå på deltagarna för att kunna hjälpa er på bästa sätt ute vid dykplatsen, oavsett om det är en dykutflykt, träningsdag eller temadag med nakensnäckor/mareld. Vårt mål med dykutflykterna är att du som fridykare ska få upptäcka havet under ytan, träffa nya fridykarvänner och att du ska klara av att bli en självständig och ansvarsfull fridykare ihop med din dykkompis.

BOKA HÄR!

För vem?
Alla nivåer är välkomna.När?
Beroende på väder och vind och under förutsättning att vädret tillåter, väljer vi den dagen som passar bäst med hyfsat kort varsel. Plats och djup planeras efter väder/vind och deltagarnas förutsättningar.

Vi ställer in med kort varsel om det är:
Vindar är för kraftiga
Strömt
Vindriktning som tar oss från land
Deltagarantalet understiger 4 personer

Hur?
Vi samlas kl.10.00 för samåkning från Göteborg till dykplatsen (samlings- och dykplats meddelas senare). Vi uppmuntrar samåkning så långt det går med antal fridykare och packning. Du är såklart välkommen att mötas upp annorstädes ifrån, meddela vid anmälan.

Du har alltid tillgång till lanyard och vikter (meddela i anmälan). Vi startar dagen med gemensam fridykningsyoga och under dykdagen kommer du kunna träna med erfarna fridykare som står till ditt förfogande, för din utveckling efter dina personliga mål och förutsättningar. De ger dig vägledning och support för att optimera din dag tillsammans med Fridykarkommunen.

Kostnad:
Utflykt: 200 SEK/person som betalas på plats, Swish går fint.

Övrigt:
Dykplatser vi använder oss av är Amundön, Släggö, Skår mm.

Vi vill att du ska känna dig trygg i vattnet och tillsammans med Fridykarkommunen dyker du alltid på boj och lina med lanyard. För att minimera risken att börja frysa snabbt är vi max tre personer per boj och håller oss till ett tydligt dykschema.

Packa:
Våtdräkt efter väder
Handskar efter väder
Sockor efter väder
Lanyard
Vikter
Fenor
Matsäck
Te (eller annan lämplig varm dryck)
Vatten

Fridykare ser till att du har möjligheten att göra dyk på boj och lina. Vid dykutflykterna börjar vi alltid med en genomgång av förväntningar på dagen och nivå på deltagarna för att kunna hjälpa er på bästa sätt ute vid dykplatsen. Vårt mål med dykutflykterna är att du som fridykare ska få upptäcka havet under ytan, träffa nya fridykarvänner och att du ska klara av att bli en självständig och ansvarsfull fridykare ihop med din dykkompis.

BOKA HÄR!

Varmt välkommen!