Fridykning som mindfullness till assisterande instruktör – möt Max

Varför fridykning?

Jag är uppväxt i Halmstad men den långgrunda sandstranden Tylösand var aldrig nåt för mig. Istället var det att titta på ålar och strandkrabbor bland tången och klipporna eller bara simma runt och leka säl som gällde. Lekfullheten och intresset att titta på saker under ytan har sedan följt med mig hela livet.

När jag snubblade på fridykning var det svaret på hur man kunde titta på fiskarna längre tid per dyk. Efter ett tag insåg jag att det fanns något mer där. Det totala lugnet av att kunna lämna alla sina problem och bekymmer vid ytan och dyka ner. Kalla det mindfullness om du vill. Att dyka på lina när man avslappnat men fokuserat lyckas stänga ut allt annat och alla tvivel för att göra det enda självklara som är kvar: att dyka till bottenvikten.

Bäst, i sverige eller utomlands?

Absolut Sverige. Det finns vackra färgglada saker här också men med en väldigt rustik känsla. Man kan lägga sig i tången utan att behöva oroa sig för att sticka, bränna sig, ha ihjäl nåt ömtåligt eller annat dumt.

Varför har du valt att gå flera kurser i fridykning?

Att utbilda sig är för mig det naturliga för att bli bättre på något. Genom fridykningskurserna har jag fått de verktygen jag behöver för att dyka djupare, längre och säkrare.

Fördelar med aidacertifiering?

Jag har tagit alla mina certifikat i olika världsdelar och med en världsomspännande etablerad organisation är det bara att köra på. Det känns också bra att ha ett cert så jag lätt kan bevisa min nivå om jag ska dyka på något nytt ställe. AIDA lägger också mycket vikt på säkerhet och det är för mig mycket viktigare att min dykkompis kan dyka säkert med mig än djupt.

Nåt annat du vill tillägga?

Nåt om kajak kanske. Ett perfekt sätt att kombinera att vara i vattnet men på vattnet. Kanske den ultimata naturupplevelsekombon.

Kolla in min youtube.

Välkommen till oss Max!

#viälskarhavet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s