Jag vill lära mig fridyka

Välkommen till Sveriges hjärtligaste fridykarskola!
VI ÄR FRIDYKARE – Fridykarkommunen är en fridykarskola i Göteborg. De flesta av våra kurser och aktiviteter genomförs i Göteborg och i dess närhet, men vi genomför fridykning var som helst. Vill du lära dig fridyka? Misströsta ej fast sommaren är här och du inte lyckats boka in dig på din drömkurs i sommar. Här är några tips på vad du bör tänka på för att du ska bli riktigt nöjd med din kurs i fridykning.

1. Filosofi
Hur ser din fridykarfilosofi ut och vad vill du göra med din fridykning? Hur ser fridykningsfilosofin ut hos den utbildare/ det utbildningssystem du valt? Möter den de önskemål och den motivation du har med att lära dig fridyka?

2. Erfarenhet
Finns det dokumenterad erfarenhet av din fridykarinstruktör som du kan ta del av och som bidrar till tips 1. Fråga runt hos andra som gått kurs om vad de tyckte om innehållet, pedagogiken och bemötandet för att se om det verkar rätt för dig. Alla är vi olika och behöver olika möjligheter.

3. Utbildning
Se över dina behov. Vill du ta en nybörjarkurs hemma i Sverige för att sen kunna förkovra dig djupare under din semesterresa? Då kanske du vill gå din utbildning inom en organisation som finns tillgänglig internationellt, eller i varje fall på den orten du ska till. Att gå en fridykarkurs med en välkänd organisation ger dig även en kvalitetsstämpel på kursens utformande, innehåll och dess instruktörer.

Hos Fridykarkommunen är alla instruktörer utbildade inom organisationen AIDA – International Association for the Development of Apnea.
Den ideella organisationen AIDA startades 1992 av fridykare för fridykare, med viljan och målet att verka globalt för utvecklingen av fridykning på ett säkert och hållbart sätt. AIDA är uppbyggt på ungefär samma sätt som Sveriges föreningsverksamhet, fast anpassat till en global plattform. Idag har AIDA utbildade fridykarinstruktörer på olika fridykarskolor runt om i hela världen.
Fridykarkommunens instruktörer har lång erfarenhet av fridykning, både rekreationellt och tävlingsmässigt. Vi bygger erfarenhetsbanken i båda benen för vi älskar fridykning i alla dess former och vi älskar havet. Vi vill dyka djupt och upptäcka livet i havet. Vi ser varje gång vi fridyker vart vår nyfikenhet tar oss.

Nyfikenhet att upptäcka en ny tång att ta med hem att göra chips av och äta.

img_4075
Tångchips, superenkelt! Torka i ugnen på låg värme med pyttelite chiliflakes på. Krispigare än något annat.

Eller nyfikenheten om hur långt jag tar mig på ett andetag, i en 50 metersbassäng en bra dag. Eller varför inte en dålig dag? Den dagen kan med ens bli en höjdare.

img_3891-1
Stilstudie i grenen DNF. Individuellt pool-VM i Belgrad juni 2018.

Framförallt, nyfikenheten på vad varje ny dag i havet tillsammans med gamla och nya vänner kan ta en.

36885949_866892653521986_6512935360236879872_n
Bojdyk i Gullmarsfjorden tillsammans med vänner.

Hos Fridykarkommunen kan du gå kurs i tre steg för att närma dig eller lära dig fridykning:
AIDA STEG 1 – PROVA PÅ KURS
AIDA STEG 2 – NYBÖRJARKURS
AIDA STEG 3 – FORTSÄTTNINGSKURS
Vi har även andra aktiviteter som:
DYKUTFLYKT
MAGISK MARELD
BLAND BLÅGYLTOR & RÖDNÄBBOR
TRÄNING
COACHING
KRAKEN KUPP – Sveriges enda fridykningstävling i djup

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s