Team Statiskt

Så var det då dags för fridykningssportens sanna laggren. Statisk apnea. Det kan vara väldans ensamt att hålla andan. Blundandes och ett litet huvudlyft från ytan kan det verka som att livet skulle kunna leka för utomstående.

Japanese team
Det kan behövas allt möjligt smått och gott under en andhållning. En erfaren coach kan exempelvis ha en extra balja med om det skulle vara ont om plats i bassängen.

När blodtrycket stiger i kroppen och lufthungern börjar komma även för de mest vältränade atleterna är det dock väldigt tryggt och skönt att ha en vän. COACHEN. Din coach är oftast den som sköter tidsangivelser och även din säkerhet under din andhållning men hjälper gärna till med transport till din tävlingsbana, bär din vattenflaska, rättar till näsklämman och kommer ihåg små saker som du nog glömt ta med.

Coachen är din lina till den verkliga världen ovanför vattenytan. Så att du statikern (fridykare som utför statisk apnea) lugnt kan slappna av, glida ner i ditt eget medvetande och tryggt veta att du inte är ensammast i världen.

British team static
Lite till, du klarar det, jag är här för dig.

 

Danish team static
Vila lugnt, med två klockor har proffscoachen full koll och du kan slappna av helt och hållet.

Igår blev det mer än en kilometer. Idag coachade Sverige varandra genom lite drygt ett Bollibompaavsnitt! Imorgon börjar finalerna 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
And then there was this guy…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s