Pool-VM i Belgrad, hur känns det?

-Otroligt roligt att ha hittat ett bra upplägg och förberedelse för detta evenemang. Det är mitt andra pool-VM i just Belgrad vilket är en så fantastiskt spännande stad att vara i. Människorna där är enormt vänliga och jag ser fram emot att träffa både nya och gamla vänner.

Hur ser formen ut?

Efter mitt förra VM 2016 där jag tyvärr blev riktigt sjuk i salmonella, följde ett år av ständigt återkommande infektioner vilket såklart bidrog till att träningen blev lidande. Sen jag fick hjälp av riktigt proffsiga idrottsläkare genom Riksidrottuniversitetet, lyckades jag komma i balans igen vilket gett mig ett fantastiskt träningsår. Är så himla glad över att vara frisk och känner mig så stark. Längtar efter att få tävla igen.

Du lyckades kvalificera dig till VM med en sekund, var det ett medvetet val?

Statisk apnea är min starkaste gren och jag ville verkligen få ut allt där, när jag åkte till SM i Löddeköpinge i våras. Nu blev det inte så och jag visste att jag hade tuff konkurrens men jag höll mig till planen och gjorde ett superstabilt dyk. Är oerhört stolt över min bronsmedalj i den grenen och även brons i totalen. Det blev ett bra SM för mig och formen ser bra ut inför VM.

Hur ser din motivation ut och varför fridykning?

Jag kan inte tänka mig ett liv utan att vara nära havet. Ända sen jag var liten kallade min mamma mig för en liten säl, för jag ville aldrig komma upp ur vattnet när vi var ute med båten i skärgården. Nu ser jag på mina barn och de är likadana. Det är så otroligt fint att få och kunna dela kärleken och nyfikenheten till havet och livet under utan tillsammans med dem. Mina barn är min stora motivation. Jag vill att de ska göra saker de älskar och inte något annat konstigt påhittat konstruerat. Jag vill visa att det går att göra varje dag.

Vilken fridykare inspirerar dig?

Du kan inte fridyka utan en fridykarkompis. Det är mina tränarkompisar som alltid ställer upp i vått och torrt. De går upp i ottan för att köra ett morgonpass innan jobbet, eller kör i 1,5 timme i ösregn för att vara där för mig när jag vill eller behöver träna. Det är dem som är de riktiga hjältarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s