I huvudet på en fridykare på väg till pool VM:

Sofia Tapani, berätta för oss nu: hur går förberedelserna för pool vm?

Utmärkt, vi har haft en lång träningsperiod bakom oss och nu gäller det att få till sista toppningen och göra oss redo inför tävlingarna som startar den 25e juni.

Hur ser formen ut?

Formen visar en starkt uppåtgående trend, det är en härlig känsla när tekniken börjar falla på plats och nyfikenheten på var gränsen kommer att ligga under tävlingarna byggs upp. Det ska bli så spännande att få möta sig själv under en VM-tävling igen!

Det gick väldigt bra för dig under 2017 då du bl a satte två nya Svenska rekord samt placerade dig 3:a i världen. Vilka/en målsättning har du för detta pool-vm?

Det här året har jag tagit ett steg tillbaka från att tävla i pool och fokuserat mer på djup fridykning. VM är faktiskt årets enda pooltävling för min del och det gör att jag inte har några enorma förväntningar och går lite under radarn. Samtidigt känner jag mig stark både fysiskt och mentalt efter djupträningen där jag tagit mig djupare än jag någonsin varit förut. Som sagt, jag är väldigt nyfiken på hur långt detta kan ta mig och jag ser väldigt mycket fram emot att få göra en internationell tävling.

Hur ser din motivation ut och varför fridykning?

Jag älskar att fridyka! Det är så himla kul att vara under vattenytan och det blir ännu roligare ju mer vältränad för det jag är. Att var där under längre eller djupare är alltid min dröm.

Vilken fridykare inspirerar dig?

Barn som fridyker inspirerar mig, de gör det ofta på ett så naturligt och lekfullt sätt. Letar efter krabbor och snäckskal på botten för att det är spännande eller testar hur många kullerbyttor de kan göra i rad bara för att. Utan förväntningar och med nyfikenhet, det är så jag också vill dyka!

Lycka till på VM Sofia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s