Dive-in/Kick-off!

Vi har längtat så länge efter den här dagen! Ungefär en månad tidigare än förra året, men vi kunde inte hålla oss längre. Äntligen är det så dags att sparka i väg vår- och sommarprogrammet för alla maneter. För att hålla en hög standard när det gäller säkerhet, så upprepar Fridykarkommunen de krav och säkerhetsnivåer som ställs på nya instruktörer inom den internationella utbildningsorganisationen AIDA varje år. Läs mer om hur det funkar här. Nytt för i år var att vi även erbjuder fridykare att hänga med på utflykten och delta under vårens första dyktur. Det handlar om att mjukt väcka en slumrande dykrespons i det 2-4 grader varma klara vattnet. Tidigt på säsongen är sikten fin, frihetskänslan är stark under den tysta ytan och vi får ha dykplatsen helt för oss själva. Det krävs några förberedelser och en bra genomgång av dykplanen innan ihopp eftersom temperaturen i vattnet begränsar dyktiden. Vi vill vara strömlinjeformade i dykorganisationen för att kunna utnyttja tiden till så mycket dykning som möjligt.

Bojförberedelser
Linda och Christian förbereder utrustningen så att allt är på rätt plats när vi väl är i vattnet

Att få dela första dyket på säsongen med andra leende längtande fridykare är ljuvligt. Efter de avklarade uthållighetsproven blev det en uppskattad dykfika med bland annat varmt te och kanelbulla på stranden.

strand
Tidigt på säsongen är vattnet klart och väldigt vackert

Under den tidiga vårsäsongen kan det upplevas som lite svårare att tryckutjämna och att slappna av. Tur att Fridykarkommuneninstruktörerna har koll på alla möjliga tips och trix. Under dykfikan avhandlades olika aspekter av tryckutjämning, både grundläggande avslappnings- och mer avancerade djuptekniker för riktigt djup fridykning. Finns inget så bra tillfälle att bolla sina funderingar på som en riktigt bra fika.

solig sjö
Kan det bli bättre? En dykfika i vårsolen

Boka en träning om du vill jobba mer med tryckutjämning och teknik eller titta in på årets program. Häng med på en fridykarkurs och lär dig allt om att fridyka i svenska underbara vatten, oavsett om du är nybörjare eller fisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s