Fridykarkommunen tipsar om te

IMG_4721
Dykning i Sverige innebär i princip alltid en viss nedkylning oavsett årstid. Sommarsnorkla i varmt ytvatten eller dyka ner till ensiffriga temperaturer; beroende på hur länge du är i kommer du till slut att börja frysa. Att få i sig varmt te efteråt är både gott och värmande. Därför tar vi i princip alltid med var sin välfylld tetermos att dricka efter dyksessionen.

 

Olika sorters te kan påverka din dykning. Om Fridykarkommunen får bestämma tillbringas helst delar av året i Dahab i Egypten för vacker fridykning i varmt och blått hav med otroligt rik flora och fauna. Därför kan beduinte eller karkadé få en att rofyllt minnas livliga korallrev och glada djupdyk i Aqabaviken. Något som är nog så viktigt för en god avslappning inför dyk i kalla vatten. Därför väljer vissa att även sippa lite inför dyket. Te är gott.
IMG_4705
En tesil som tillåter bryggning direkt i temosen är ett jättebra sätt att strömlinjeforma sitt liv. Kan till exempel inhandlas på Tekultur på 2:a lång i Göteborg.
Vissa hävdar att koffeinet i vissa tesorter kan påverka fridykning negativt om det dricks kort innan dykning. Vår erfarenhet är att det är väldigt individuellt. Världen är sällan svartvit och teets goda egenskaper får ej glömmas bort. Prova dig fram och känn efter hur te påverkar din dykning om du dricker det före. Och drick definitivt te efter dykning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s