Instruktörsdyk i Gullmarsfjorden

DCIM100GOPRO
För att kontinuerligt hålla en hög standard när det gäller säkerhet, så upprepar Fridykarkommunen de krav och säkerhetsnivåer som ställs på nya instruktörer inom den internationella utbildningsorganisationen AIDA varje år och idag var en dag där några av dessa moment betades av. Gullmarsfjorden bjöd på lugnt väder, fullt med öronmaneter i det niogradiga vattnet och fin sikt när vi dök ner några meter. Även några små brännmaneter med vitlingsyngel som sökte skydd bland trådarna flöt långsamt förbi i den sydvästliga strömmen.
Som fridykningsinstruktör så ansvarar vi för säkerheten under dykningen, både för våra elever och oss själva. Inom AIDA innebär detta bland annat att man måste visa prov på dykförmåga. Det vill säga långa dyk och djupa dyk skall klaras av, men även upprepade djupdyk med kort återhämtning mellan. Detta kan ses som extra viktigt vid undervisning på våra kurser i Sverige, där sikten oftast är begränsad och nedkylning i det kalla havet gör att lektionen inte kan pågå allt för länge. Under sådana förhållanden dyker instruktören med varje elev på varje dyk. Det ger oss också möjlighet att hjälpa dig specifikt med att utveckla din dykning och ta dig till nästa nivå.
DCIM100GOPRO

En tanke på “Instruktörsdyk i Gullmarsfjorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s