Lanyarden, din bästa vän i djupet

 

I Sverige där sikten i vattnet inte är den bästa är det viktigt att använda sig av en så kallad lanyard eller livlina när man fridyker upp och ner längs en lina.  Det är en vajer med ett armband eller ett midjeband i ena änden och en karbinhake i den andra. Precis som att vid våg- eller vindurfing används en lanyard för att hålla reda på din bräda så använder vi fridykare lanyarden för att inte tappa bort dyklinan. Karbinhaken hakas fast längs repet och armbandet sitter fast i dig. Skulle du falla bort från linan eller att något händer dig så hittar du alltid tillbaka och din dykkompis kan hitta dig. Utifallatt du skulle fastna så bör det alltid finnas en snabbutlösning som är lätt att komma åt så att lanyarden kan tas lös. Om du behöver lossa lanyarden under ditt dyk är det viktigt att du avbryter ditt dyk och vänder om, håller en hand runt linan hela vägen upp och eventuellt signalerar till din kompis med några ryck i dyklinan så att denne kan möta dig tidigare. Det är viktigt att alltid rengöra sin lanyard i sötvatten efter varje dyk så att den fungerar felfritt nästa gång. På så sätt blir din fridykning lite säkrare och så också mer avslappnad för dig.

Fridykarkommunen är stolt återförsäljare av 2 b free lanyards som är av bra kvalité och godkända för tävling. De har två snabbutlösningssystem: Kardborrearmband och skotshake. Skaffa dig en lanyard nu och fridyk säkrare! För prisuppgift och tillgång kontakta oss på info@fridykarkommunen.se.

Kolla in 2 b free lanyards här: https://www.facebook.com/2bfreelanyards

lanyards fridykning
2 b free lanyards, leverantör: Alexander Bubenchykov (Brons WC dyn 289m, WR)

 

En tanke på “Lanyarden, din bästa vän i djupet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s