Att få uppfylla sina sjöjungfrudrömmar

Att fridyka handlar om att verkligen lyssna på sig själv. Vem är du egentligen under alla de där förväntningarna och vem är personen bakom jobbet/sporten/föräldrarollen/etc. När du håller andan så blir känslor som du bär med dig väldigt påtagliga. Det är en renodlad idrott där kampen mot och med dig är i fokus. Din kropp och ditt sinne fungerar i symbios. I avslappningen kan du möta oro, ilska, glädje, förväntningar eller lugn. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som genom fridykningen får en plattform att utforska de här känslorna närmare.

När jag är lite ur balans så simmar jag med monofena. Helst uppochner med ansiktet vänt mot ytan. Tittandes på den glimrande vattenytan så låtsas jag att jag är en sjöjungfru. Det låter lite löjligt! Men det är så himla härligt! Utan fasta referenser simmar jag snabbt eller långsamt böljande och jag kan släppa de där förväntningarna och sluta mäta mig själv. Bara vara.

Under dagens barfotadyk var sinnet där men inte kroppen och jag kände mig sviken av min kropp som jag tränat under många månader för just detta. Att avsluta ett dyk så tidigt som 113m kändes otänkbart, men min kropp sa nej till att fortsätta. Och då måste huvudet följa med. Så imorgon känns det bara fint att få vara en sjöjungfru istället, jag kommer inte simma uppochner men böljande vackert har vi bestämt. För det tycker vi om, min kropp och jag.

Dynamiskt med fena på världsmästerskapet i poolfridykning 2016, det vill säga simma så långt som möjligt med fena simmar Sofia Tapani imorgon kl 10.30 svensk tid.

Glöm inte live-sändningen: http://www.aapiskukko.com/#!aida2016/wwpvf

monofena
De allra flesta tävlingsfridykare använder sig av en monofena när de tävlar. Fenan gör att det går att simma snabbare och mer kraft-effektivt än med vanliga dykarfenor. Däremot kan fenan vara lite svår att styra.

 

2 reaktioner till “Att få uppfylla sina sjöjungfrudrömmar

  1. Så vackert beskrivet att jag bara var tvungen att dela på Fbook. Stort Lycka Till! /Jenny, SA

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s