Barfotamys

Äntligen, imorgon tävlar vi i en av mina favoritgrenar i fridykning. Det är den andra tävlingsdagen på världsmästerskapen här i Åbo, och det ska avgöras vem som är bäst på barfotasim. Längst utan fenor vinner och startfältet ser starkt ut. När jag började fridyka så hade jag ingen fena och jag hade inte en häftig dykardräkt utan jag började fridyka barfota och med en vanlig baddräkt och simglasögon. För mig är det tjusningen med ”no-fins”-grenarna. Det behövs färre prylar, det är bara du och du får utforska din kropps gränser. När jag dyker utan fenor känner jag mig fri och i full kontroll. Det spelar inte så stor roll att jag inte dyker lika djupt eller långt som med fena. Allt handlar om den där fria känslan. Sen har vi så klart hottat upp utstyrseln numera med en helkroppssimdräkt för extra glid och bly för avvägningens skull så att kraften kan läggas framåt istället för nedåt.

Mitt dyk är 11.10 svensk tid, och hela tävlingen live-sänds även imorgon. Kolla in!

Hur gick det idag då? Jo jag gjorde ett kontrollerat STA-dyk till 5 minuter och 19 sekunder, ett test inför kommande tävlingsdagar. Lite nesligt så missade jag B-finalen med en sekund. Jag fick också möjligheten att coacha Valdemar och dela hans fina prestation: Ett nytt personbästa och en A-final. Men mer om det senare… 🙂

handerochfotter
Heja Sverige!

2 reaktioner till “Barfotamys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s