Världsmästerskap i statisk apnea

Som vi skrivit om tidigare så är jag (Sofia Tapani) just nu i Åbo, Finland, och tävlar i VM i pool. Hittills har registrering och invigningsceremoni klarats av och imorgon är det första tävlingsdagen. Vad spännande!! Statisk apnea är den allra första grenen, det vill säga stillaliggande andhållning så länge som möjligt.

Inför varje gren måste vi annonsera en tid eller en längd för de dynamiska grenarna. Det betyder att man i förväg meddelar hur långt man minst tror att man kommer göra. Den här tiden avgör startordningen och vid ett lika resultat mellan två dykare är det den dykare som är närmast sin annonserade tid/längd som vinner. Klarar man inte annonseringen så får man poängavdrag. Det gäller alltså att visa att man har kontroll över sitt dyk och god självkännedom.

Poolen här i Åbo är väldigt fin och AIDA Finland har tagit hand om oss alla väldigt väl. De har dessutom fixat livesändning så vill ni kolla in de Svenska prestationerna så börjar det 8.30 svensk tid. Jag själv startar 10.45, länken finns nedanför. De 16 bästa damerna går till A- och B-final. Heja heja!

https://aidafinland.org/media/

sofiaannonserarSTA
Sofia annonserar 4 minuter och 17 sekunder i statisk apnea.
sofiaochpool
Fridykarkommunen representerar på den officiella träningen. Fin pool!
fridykningfinland
AIDA Finland och öppningsceremonin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s